Let’s TALK...

Verdiep je vakkennis en spring direct in op de veranderende markt

Het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat we constant moeten inspelen op de veranderingen in onze markt. Om steeds weer op die nieuwe ontwikkelingen in te kunnen springen is het belangrijk om de vakkennis van jezelf en je team up-to-date te houden. Vanuit onze kennis en projecten hebben we voor een aantal actuele onderwerpen nieuwe trainingen ontwikkeld om je snel up-to-speed te helpen.

Al onze trainingen zijn praktijkgericht en worden gegeven op onze locatie in Amersfoort, waar we vanzelfsprekend rekening houden met de anderhalve-meter-maatregel en hygiëne. Het maximum aantal deelnemers per trainingsgroep is daarom teruggebracht naar 6 personen. Hierdoor bestaan de trainingen uit kleine effectieve groepen, en kunnen we veel aandacht besteden aan jouw bedrijf en branche.

De trainingen worden gegeven door vakmensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en hun kennis aanstekelijk over weten te brengen. Deelnemers beoordelen onze trainingen gemiddeld met een 8,5!

Wij kiezen er bewust voor om onze trainingen niet online aan te bieden, omdat de te behandelen stof dan in teveel delen geknipt moet worden, wat ten koste gaat van de kwaliteit. Interactie vinden wij heel belangrijk en onze ervaring leert dat de deelnemers veel van elkaar en elkaars cases leren tijdens de training, dat is echt een meerwaarde van een fysieke training en hier hechten wij veel waarde aan.

Een greep uit onze trainingen:

Tweedaagse Category Management training

Wil je je kennis over Category Management of Trade Marketing vergroten of zoek je praktische hulp bij het ontwikkelen van een categorieplan? Volg dan onze tweedaagse Category Management Training voor retailers, leveranciers of samenwerkingsverbanden tussen beiden. Wij werken met het model dat in de praktijk door professionals is ontwikkeld en inmiddels succesvol wordt gebruikt in verschillende branches.

Deze training heeft als doel: kennis en begrip van Category Management vergroten & het ontwikkelen van een categorieplan.

Je ontvangt ons Handboek Category Management bij inschrijving.

Deze tweedaagse training start weer op 8 april 2021.

Meer informatie of wil je direct inschrijven?

category management handboek in hand

Training Trade Marketing in E-commerce

Online verkopen in retail hebben een grote vlucht genomen, in zowel non-food als in food. En sinds Corona is het noodzaak hier als bedrijf en persoon voldoende kennis van te hebben. Waar de afgelopen jaren vooral in het teken stonden van het bouwen van de webshop, is nu de tijd gekomen om categorieën te verbeteren en dat als retailer en leverancier samen te doen. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt over de online verkoopmogelijkheden bij de retailers, waar deze training je handvatten voor geeft. Hierdoor ben je niet alleen een betere gesprekspartner van je retailer, maar daag je hen ook uit om vernieuwende tools met betrekking tot de welbekende marketing P’s in te zetten om op die manier de presentatie en vindbaarheid te optimaliseren. Uiteindelijk is het doel om gezamenlijk de online resultaten van de webshop verbeteren.

In onze praktijkgerichte ééndaagse training leer je meer over de belangrijkste principes van trade marketing tools binnen e-commerce van de P’s, die je direct in je dagelijkse werk kunt toepassen.

Voor wie: marketingmanagers, Trade Marketing Managers, (trade) marketeers, e-commerce managers en iedereen die aan de slag gaat met de online samenwerking aan zowel retailer- als leverancierszijde.

De training vindt plaats op 22 april 2021.

Meer informatie of direct inschrijven?

Tweedaagse Customer Journey training

Zet de klant centraal en ontwikkel een Customer Journey strategie.
Het ontwikkelen van een optimale klantbeleving tijdens de hele Customer Journey zorgt voor meer loyale klanten, meer omzet en rendement.

Deze training heeft als doel: het ontwikkelen van een strategie voor optimale klantbeleving tijdens de hele Customer Journey door de klant centraal te stellen, vanuit een beter begrip van de Customer Journey.

Voor wie: trade marketeers, category managers, marketeers, sales managers en e-category managers.

Deze tweedaagse training start weer op 29 april 2020.

Meer informatie of wil je direct inschrijven? 

Tweedaagse Formule Management training

Om te overleven in de huidige retailwereld is een sterke retailformule van groot belang. Hoe kun je je formule ontwikkelen en beheren? Wat zijn de belangrijkste aspecten van formuleontwikkeling en -beheer? Hoe richt ik de organisatie in?

Deze training heeft als doel: concurrentieel onderscheid te creëren door op een systematische, synergetische en repeteerbare manier de strategische uitgangspunten van een retailer te vertalen in haar outlets.

Voor wie: beslissers over de formule, van directie tot commercieel management.
Voor verantwoordelijken voor de formule: formule, category management en operationeel management en partners die zorgen voor implementatie van de formule, van producenten tot uitvoerende (bouw)partijen

Deze tweedaagse training start op 20 mei 2021.

Meer informatie of wil je direct inschrijven? 

Excel training voor Trade Marketeers en Category Managers

Bespaar tijd bij het verwerken van data en creëren van reports in Excel. Verwerking van alle nieuwe datasheets kost vaak veel tijd. De juiste inzichten creëren kan dan vaak sneller en efficiënter als er meer kennis is van data verwerking in Excel. Wil je effectiever worden in Excel, beter overweg kunnen met relevante formules en de lay-out kunnen maken voor een mooiere presentatie van de analyses.

Deze training heeft als doel: de kennis en begrip van Microsoft Excel vergroten specifiek voor het maken en onderhouden van reporting als trade marketeer of category manager. Het resultaat: je bent effectiever in Excel, je kunt beter overweg met relevante formules en je junt de lay-out maken voor een mooiere presentatie van de analyses.

Voor wie: trade marketeers, category managers, business analisten en product managers.

Deze training vindt plaats op 18 mei 2021.

Meer informatie of wil je direct inschrijven?

Training Presentatiewetten en optimale conversie van je schap

Presentatie van de producten op de winkelvloer speelt een belangrijke rol in conversie van kijker naar koper. Het schap is de enige fysieke plek waar de shopper met het assortiment geconfronteerd wordt. Om tijdens deze confrontatie de maximale conversie te realiseren is een uitgekiende presentatie nodig. Een groot aantal aankoopbeslissingen wordt door de shopper in store genomen.

En simpel gezegd, als een product niet gevonden wordt, kan het niet worden gekocht. Een goed schap zorgt voor optimale beschikbaarheid van producten, verhoogt de klanttevredenheid, conversie en basket en voorkomt out of stock.

Vergroot je je kennis over aankoopbeslissingen, de shopper, merchandisingregels en strategie tijdens deze praktijkgerichte training.

Voor wie: space managers, (assistant) category managers, account managers, formule managers

Deze training vindt plaats op 10 juni 2021.

Meer informatie of wil je direct inschrijven?


Space Management – workshops Space Planning

Wil je bijblijven op je vakgebied en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen van Space Planning? Maak je schappenplannen met Space Planning, maar heb je (eigenlijk) te weinig tijd voor analyseren? HebMeer informatie of wil je direct inschrijven?  je het idee dat je maar weinig gebruik maakt van de kracht en efficiency van het pakket Space Planning? Breng dan jouw kennis en snelheid van werken met Space Planning op topniveau en volg onze workshops. De workshops zijn interactief met veel praktijkvoorbeelden, eigen inbreng en uitwisseling van ideeën.

Wij bieden 3 workshops aan, die ook los te volgen zijn:

  • Workshop Schapvisie ontwikkelen
  • Workshop Retailer Proof schappenplannen
  • Workshop Schapanalyse

Voor wie: (junior) trade marketeers, category managers en space managers

De workshops starten in april 2021.

Meer informatie of wil je direct inschrijven?

 

Kies je voor trainingen van de Category & Trade Company, dan kies je voor:
• Ervaren trainers uit de praktijk
• Kennis die direct toepasbaar is in de praktijk
• Afwisseling van kennisoverdracht, cases en toepassen in opdrachten
• Interactief en toegespitst op de branche van de deelnemers.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer.

The Category & Trade Company, Utrechtseweg 35, 3811 NA Amersfoort