Let’s TALK...

Handboek Category Management

Vergroot nu je kennis en effectiviteit: koop het Handboek Category Management! Geheel herziene versie, aangevuld met online Category management, shopper en nieuwe topcases. Of je nu categorymanager, formulemanager, salesmanager, marketeer of trade marketeer bent, je hebt met het vakgebied van ‘Category Management’ van de retailer te maken. Daarover gaat dit Handboek Category Management. We bespreken alle facetten die met Category Management te maken hebben. Dat leidt tot scherpe observaties en pittige conclusies.

Direct bestellen? Dat kan hier!

Category Management is uitgegroeid tot een vak. Niets in het assortiment van de retailer is toevallig. Artikelen en leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd. Producten hebben een plaats en een functie in een categorie en elke categorie heeft weer een rol voor zowel retailer als shopper.
Shoppers hanteren een bewuste of een onbewuste logica wanneer ze een product in hun winkelwagentje leggen. En retailers willen zich meer en meer onderscheiden. Daarvoor hebben ze producten en leveranciers nodig. Dat betekent dat er samengewerkt moet worden tussen retailers en leveranciers. Soms meer en soms minder. Dit vereist inzicht en vaardigheden bij beide partijen. En dat vakgebied – optimaliseren van categorieën in het perspectief van de shopper en de formuledoelstelling – is uitgegroeid tot Category Management.

Honderden internationale bedrijven hebben Category Management gemaakt tot wat het nu is. Dit handboek is in eerste instantie in 2006 geschreven en in 2014 is dit boek volledig herzien en geactualiseerd met nieuwe cases en nieuwe inzichten. In 2017 is de 2e druk uitgebracht. Onder andere de groeiende rol van ‘online winkelen’ en de uitgebreidere informatie over de shopper hebben een extra dimensie en groeimogelijkheden toegevoegd en een nieuwe case over Picnic.

Daarnaast is de internationale versie uitgebracht: The Ultimate Guide to Category Management. Deze is verkrijgbaar op Bol.com, Managementboek.nl en voor andere landen in Europa bij Amazon.

Jan-Willem Grievink (food-chain expert), Evelyn van Leur (Category Management en Trade marketing expert)  hebben als schrijvers van dit boek hun expertise gekoppeld aan de praktijkervaringen van vele Category Management specialisten vanuit food en nonfood retailketens.

The Category & Trade Company, Utrechtseweg 35, 3811 NA Amersfoort